Joshua Zirkzee helpt Anderlecht aan plek in play-offs

Joshua Zirkzee. © ANP / ANP

kortrijk
onze verslaggever

Anderlecht heeft zich als vierde en laatste club geplaatst voor de play-offs om de landstitel in België. De ploeg van coach Vincent Kompany won met enige moeite met 3-2 van Kortrijk en bleef daarmee AA Gent voor.

Gent won met 5-0 -met drie goals van ex-VVV’er Tarik Tissoudali- van OH Leuven, maar heeft twee punten minder dan Anderlecht, dat zelfs nog FC Antwerp passeerde op de ranglijst. De club uit Brussel schaart zich bij koploper Union, titelverdediger Club Brugge en FC Antwerp, die zich eerder al verzekerden van de play-offs.

Joshua Zirkzee vervulde met een goal en een assist een hoofdrol bij Anderlecht.

De thuiswedstrijd van koploper Union tegen het al gedegradeerde Beerschot werd vlak voor tijd bij een 0-0 stand gestaakt na wangedrag van de fans van de bezoekers. Union heeft met de uitslag van dat duel nog niet meegerekend 74 punten, twee meer dan Club Brugge. In de play-offs wordt het aantal punten gehalveerd. Titelverdediger Brugge won -met Noa Lang in de basis en Ruud Vormer en Bas Dost op de bank- met 2-0 van KV Mechelen.

Racing Genk plaatste zich op het nippertje als nummer acht voor play-offs II, waarvan de winnaar nog kans maakt op Europees voetbal.

Bekijk hier de nieuwe aflevering van ‘Komt dat Schot’, het online voetbalprogramma van De Limburger:

Komt Dat Schot Afl 12 - 7 april 2022. © De Limburger