Velzeboer na goud op 500 meter derde in allroundtoernooi

Xandra Velzeboer. © EPA

Xandra Velzeboer heeft bij de WK shorttrack in het Canadese Montreal brons gepakt in het allroundtoernooi.

Redactie

De 20-jarige shorttrackster die zaterdag goud pakte op de 500 meter en eerder zondag brons op de 100 meter, eindigde als vijfde in de superfinale over 3000 meter. Dat was voldoende voor de derde plaats in het klassement.

De Zuid-Koreaanse Minjeong Choi veroverde de wereldtitel en volgde daarmee de afwezige Suzanne Schulting op. Het is de vierde allroundtitel voor de shorttrackster uit Zuid-Korea. Het zilver was voor Kim Boutin uit Canada.

Schulting moest zich vlak voor de WK afmelden na een positieve coronatest. De Friezin pakte vorig jaar bij de WK in Dordrecht haar tweede allroundtitel en ook nog drie afstandstitels en goud op de aflossing.

De Hongaarse Shaoang Liu prolongeerde zijn wereldtitel in Montreal. Hij reed de superfinale over 3000 meter rustig uit. De Canadees Pascal Dion won die race en eindigde in het klassement als tweede. Sjinkie Knegt werd derde in de superfinale en zesde in het allroundtoernooi. Itzhak de Laat ontbrak in de superfinale. Hij eindigde in het klassement als negende.

De Nederlandse ploegen hebben de wereldtitels op de aflossing niet kunnen prolongeren. De vrouwen moesten genoegen moeten nemen met brons. De mannen pakten het zilver.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal