ROER College Schöndeln krijgt zonneauto op bezoek

Roermond
Silke van Deelen

Sanne Vilters van het Brunel Solar Team gaat vrijdag 15 april op bezoek bij het ROER College Schöndeln in Roermond met zonneauto Nuna.

Oud-leerlinge Sanne geeft vrijdag samen met een aantal andere teamleden een presentatie op het ROER College Schöndeln over zonneauto Nuna van het Brunel Solar Team. Uiteraard nemen ze daarbij ook één van de eerder gebouwde zonneauto’s mee. De studenten leggen onder andere uit hoe de bouw van de auto in zijn werk gaat en hoe het team met elkaar samenwerkt. De leerlingen krijgen ook de mogelijkheid om de zonneauto van dichtbij te bekijken en vragen te stellen aan hun voormalige schoolgenoot. Met haar bezoek hoopt Sanne de huidige leerlingen te kunnen inspireren op het gebied van technologie en duurzaamheid.

Lees meer: Zonneauto TU Delft compleet verwoest na brand

Het Brunel Solar Team bestaat uit elf studenten van de TU Delft. Zij ontwerpen elk jaar een nieuwe zonneauto, waarmee zij vervolgens meedoen aan zonneraces wereldwijd. Dit jaar neemt het team deel aan de Sasol Solar Challenge in Zuid-Afrika. Tijdens deze achtdaagse race gaat het team haar uiterste best doen om voor de vierde keer de overwinning uit Zuid-Afrika mee naar huis te nemen. De route van ongeveer 4000 kilometer loopt dwars door het land, van Johannesburg naar Kaapstad.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal