Video: Brand in bungalow op vakantiepark in America

Print

Brand in bungalow op vakantiepark in America. Video: Edward Media

Op Center Parcs Het Meerdal in America is donderdagavond brand uitgebroken in een bungalow.

De hulpdiensten werden even na half acht gealarmeerd over de brand op het vakantiepark. De brandweer kwam met meerdere voertuigen ter plaatse om het vuur te bestrijden. Een Duits gezin zat met twee kinderen bij de buren toen ze de brand in hun bungalow opmerkten.

Volledig uitgebrand

De vlammen sloegen na het uitbreken van de brand metershoog door de woning, die uiteindelijk volledig uitbrandde. De brandweer moest sloopwerkzaamheden verrichten om er zeker van te zijn dat de brand ook daadwerkelijk gedoofd was.

Vanwege de brand werd tijdelijk de gastoevoer naar alle bungalows afgesloten. De brandweer wist te voorkomen dat de brand oversloeg naar aangrenzende bungalows. Om kwart voor negen was de situatie onder controle en was het vuur geblust.

Sauna

Ambulancepersoneel moest eerste hulp verlenen aan een man. Hij had rook ingeademd, maar hoefde uiteindelijk niet mee naar het ziekenhuis.

Volgens de bewoners zou de brand zijn ontstaan ter hoogte van de inpandige elektrische sauna, meldt de brandweer. Het getroffen gezin, dat in America op vakantie is, heeft nieuw onderdak op het park gekregen.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee