Jumbo Weert ontvangt 250ste Super Supermarkt Keurmerk

Gouverneur Emile Roemer (met stropdas) woonde de uitreiking bij.© SSK

Weert -

Roel Heerschap kreeg donderdag onder het toeziend oog van gouverneur Emile Roemer en burgemeester Raymond Vlecken van Weert het Super Supermarkt Keurmerk uitgereikt voor zijn Jumbo-winkel Molenakker in Weert. Het Super Supermarkt Keurmerk (SSK) geeft aan dat Roel Heerschap zich extra inzet voor lokale betrokkenheid en duurzaam ondernemen.

Redactie WijLimburg

De winkel is de 250ste supermarkt in Nederland die het keurmerk heeft behaald. Het keurmerk werd overhandigd door de directeur van de Stichting Super Supermarkt Keurmerk, Patricia Hoogstraaten. Zij benadrukte daarbij dat Roel Heerschap het keurmerk beslist verdient vanwege de bijzonder hoge scores die hij bij de toetsing voor het keurmerk haalde. Onder meer door een bijzondere inzet voor de buurtbewoners en klanten en door medewerkers extra te motiveren om zich door te ontwikkelen. Maar ook door het aanbieden van lokaal of regionaal assortiment en door de nodige aandacht te schenken aan energiebesparing.

Trots

„Het is van belang dat een ondernemer beseft wat de samenleving tegenwoordig vraagt als het gaat om duurzaamheid, toegankelijkheid en betrokkenheid”, aldus gouverneur Roemer. „En dat is hier voor Roel Heerschap terecht een reden om trots te zijn. Maar dat geldt ook zeker voor het team. Ik zou dan ook anderen aanmoedigen om hier te gaan kijken.” Burgemeester Vlecken wees op de belangrijke rol van de supermarkt als sociale ontmoetingsplek. „De invulling die Roel Heerschap daaraan geeft is van essentieel belang voor de leefbaarheid, zeker in de wijk.” Vlecken wees daarnaast nog op het inclusieve werkgeverschap. „Het is belangrijk dat mensen met een beperking deel kunnen uitmaken van een inclusieve samenleving.”

Heerschap: „Uiteraard ben ik trots op mijn medewerkers. Zij zijn het gezicht van de winkel. Samen kunnen we uitdragen wat het SSK keurmerk inhoudt. Het is een mooie erkenning voor de extra inspanningen die we met het gehele team doen. Uiteindelijke doen we het voor de klanten en de omgeving.”

Om in aanmerking te komen voor het Super Supermarkt Keurmerk worden winkel en ondernemer getoetst op zeven criteria, te weten: lokale betrokkenheid, stimulerend personeelsbeleid, onderscheidend assortiment, duurzame energie, slimme logistiek, veilige omgeving en bewuste afvalreductie.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal