Spaans toporkest met Limburgse dirigent naar WMC

Print
Spaans toporkest met Limburgse dirigent naar WMC

Het WMC zal komende zomer weer veel publiek naar Kerkrade lokken.   Afbeelding: Marcel van Hoorn.

Kerkrade -

Het orkest de Banda Sinfónica Municipal de Madrid is komende zomer op 11 juli te zien op het Wereld Muziek Concours in de Rodahal in Kerkrade. Het orkest staat bekend als het meest prestigieuze harmonieorkest in Spanje.

De Banda Sinfónica Municipal de Madrid staat sinds 2019 onder leiding van de Limburgse chef-dirigent Jan Cober. Het legt zich toe op authentieke Spaanse blaasmuziek en staat bekend om de vertolkingen van symfonische transcripties en volksmuziek. Het orkest verzorgt in Kerkrade met honderd musici, zangers en dansers een galaconcert met onder meer traditionele Spaanse zarzuela’s en paso dobles en grote symfonische transcripties.

Coryfee

„Dit is een unieke kans om een van de beste professionele harmonieorkesten uit Spanje live te zien spelen. Het orkest staat bekend om zijn specifieke, Spaanse symfonische klank”, vertelt Björn Bus (artistic manager van WMC). „Dit orkest speelt vrijwel nooit buiten de Spaanse landsgrenzen. Bovendien is hun dirigent Jan Cober een WMC-coryfee. Hij heeft ontegenzeglijk een wezenlijke rol gespeeld in de ontwikkeling van de blaasmuziek en van het Wereld Muziek Concours. Dat hij nu met Banda Sinfónica Municipal de Madrid naar het WMC komt, is echt bijzonder.”

Kaarten voor het optreden van Banda Sinfónica Municipal de Madrid op 11 juli zijn nu verkrijgbaar, meer info op wmc.nl

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee