Files op Limburgse wegen door ongelukken en recreatieverkeer

Op de A73 bij Venlo botsten twee auto’s tegen elkaar. © Track’88

Venlo/Geleen/Weert/Roermond -

Op de Limburgse wegen is het vrijdag druk door recreatieverkeer en ongelukken.

Redactie

Op de A73 bij Venlo in de richting van Nijmegen gebeurde even na één uur een ongeluk. Twee auto’s botsten door nog onbekende oorzaak tegen elkaar. Het is onbekend of er iemand gewond is geraakt.

Het ongeval zorgt voor een lange file vanaf Beesel en een extra reistijd van ruim een half uur.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Recreatieverkeer

De paasdrukte is ook al terug te zien op de Limburgse wegen. Door recreatie- en vakantieverkeer is het druk op de A76 vanuit Aken richting Geleen. Ook hier loopt de vertraging op tot een half uur.

Op de A2 tussen Weert en Eindhoven moet het verkeer rekening houden met enkele kilometers file. Door Duitse dagjesmensen staat het ook vast op de N280 vanaf de Duitse grens richting de Designer Outlet in Roermond.

Even verderop in Roermond ondervond het verkeer richting de binnenstad hinder van een ongeluk tussen twee auto’s op de Koninginnelaan (N570). Een automobilist raakte daarbij gewond.

Lees ook: Automobilist raakt gewond bij ongeluk in Roermond, grote verkeershinder op route richting stad

Landelijk

Iets voor 12.00 uur telde Rijkswaterstaat landelijk al bijna 100 kilometer file, „op een aantal wegen is het druk door recreatieverkeer”, schreef de organisatie op Twitter. De ANWB zag „drukte voor het paasweekend” vanaf de Duitse grens.

Bekijk hier de actuele verkeersinformatie in Limburg