Primeur in Limburg: politie verstuurt sms-bom naar klanten opgepakte drugsdealer

 

 © Politie

Venlo -

De politie heeft vrijdag een sms gestuurd naar 250 contacten van een opgepakte drugsdealer uit Venlo. Het is de eerste keer dat in Limburg op deze manier een sms wordt verstuurd door de politie.

Redactie

De 22-jarige drugsdealer uit Venlo werd afgelopen dinsdag aangehouden. In de telefoon die hij voor de drugshandel gebruikte, trof de politie een klantenbestand van 250 nummers aan. Deze nummers zijn eenmalig gebruikt om een sms te versturen.

Hans de Haas, teamchef van de politie Venlo-Beesel: „We willen de gebruikers met de neus op de feiten drukken. Daarbij vinden we het belangrijk om ze te laten weten dat het mogelijk is om te stoppen met drugsgebruik. Vaak komen we in ons werk mensen tegen die geen uitweg meer zien. Soms zijn gebruikers afhankelijk van hun dealer en in enkele gevallen gaat het zover dat ze hun huis beschikbaar stellen als opslagplek of dat ze hun bankrekening laten misbruiken voor financiële transacties. Op die manier word je als gebruiker meegesleurd in de criminaliteit.”

Link

In het sms-bericht vinden de ontvangers een link naar een website van de gemeente Venlo. ‘Jouw telefoonnummer is aangetroffen in de dealtelefoon van een drugsdealer. Brengt drugs je in de problemen? Er is een oplossing! Ga naar venlo.nl/sms-actie-politie’. Op deze website staat waarom de sms is verstuurd, wat de risico’s zijn van drugsgebruik én is er aandacht voor hulpverlening.

Burgemeester Scholten staat volledig achter deze actie: „Als het ons lukt om één drugsgebruiker te helpen met stoppen dan is dat winst. Druggebruikers hebben niet altijd door dat ze een systeem van criminaliteit in stand houden. Ook de effecten op hun eigen omgeving worden vaak onderschat. Ik vind het belangrijk dat we daar aandacht aan schenken.”

Lees ook: Politie valt drie woningen binnen in Blerick en Venlo vanwege handel in heroïne en cocaïne

De telefoonnummers zijn eenmalig gebruikt voor het versturen van een sms, ze worden niet met anderen gedeeld en leiden niet tot een registratie op naam in de politiesystemen.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee