Drie Nederlandse topatleten aan start van vijftiende Venloop

Khalid Choukoud. © Hollandse Hoogte / ANP

Venlo -

Tijdens de vijftiende editie van de Venloop doen dit jaar de Nederlandse topatleten Khalid Choukoud, Richard Douma en Björn Koreman mee. Zij zullen op zondag 15 mei samen met enkele internationale toplopers aan de start van de halve marathon in Venlo verschijnen.

Khalid Choukoud is op het Venlose parcours met 62.31 minuten nog altijd de snelste Nederlandse deelnemer. Hij nam vorig jaar deel aan de marathon op de Olympische Spelen. De andere twee Nederlandse toplopers, Richard Douma en Björn Koreman, wisten zich afgelopen week tijdens de marathon van Rotterdam te kwalificeren voor de Europese kampioenschappen, later dit jaar in München.

Het internationale topveld heeft twee atleten op de startlijst staan die de halve marathon al eens onder het uur liepen. De Keniaan Isaac Kipsang Temoi (59.44 minuten) en de Ethiopiër Abdisa Tola (59.54 minuten) zullen proberen het record van 59.44 minuten op de Venloop te verbreken.

Vrouwen

Bij de vrouwen staat ook een sterk deelnemersveld aan de start van de halve marathon. Favoriet is de nummer twee van de laatste editie, de Ethiopische Gete Alemayehu. De Nederlandse favoriet is Jill Holterman. Zij liep vorig jaar bij de Olympische Spelen de marathon en hoopt in Venlo haar persoonlijk record van 71.41 minuten te verbeteren.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal