Peelpush uitgeschakeld, Fast verliest in B-poule

 © Getty

De volleybalsters van Peelpush zijn niet doorgedrongen tot de halve finales om het landskampioenschap. De Meijelse ploeg verloor met 3-2 van Apollo. Fast verloor in de B-poule in vijf sets van Voltena.

Tim Cox

Peelpush verloor donderdag in Meijel al met 1-3 van Apollo 8 en was ook zaterdagavond niet opgewassen tegen de ploeg uit Borne. De ploeg van coach Johan Leenders zag de thuisploeg met 25-22 de openingsset pakken, maar won daarna knap de tweede en de derde set (18-25, 24-26). Apollo 8 schakelde daarna een tandje bij en plaatste zich zonder al teveel moeite voor de halve finale (15-6). Voor Peelpush is het seizoen nu ten einde.

Fast

ARBO Rotterdam/Fast daarentegen speelt nog vier wedstrijden, maar verloor ook. In Werkendam had de equipe van coaches Josha Kailola en Jacek Ziemba had lastig tegen Voltena. De eerste set ging met 25-20 verloren, maar daarna pakte Fast via 19-25 en 26-28 de voorsprong. Voltena kwam daarna terug in de wedstrijd door de vierde set te pakken (25-20) en sloeg daarna de volgende slag door de vijfde set en dus de wedstrijd te winnen: 15-10.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal