Roglic start niet in Waalse Pijl en Luik, Van Aert wel in Luik

Primoz Roglic. © ANP/HH

Wielrenner Primoz Roglic doet niet mee aan de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik. De deelname van de Sloveen van Jumbo-Visma, die in 2020 de door het coronavirus uitgestelde editie van Luik-Bastenaken-Luik won, was al onzeker vanwege knieklachten.

Redactie

De ploeg bevestigt dat Roglic de twee koersen komende week niet gaat rijden. Wout van Aert gaat zondag 24 april wel van start in ‘Luik’.

Lees ook: Dylan van Baarle wint op sensationele wijze Parijs-Roubaix

Roglic liet vorige week na de Ronde van Baskenland al aan verschillende media weten dat hij last had van een spier in een knie. In de Spaanse rittenkoers raakte de kopman van Jumbo-Visma na de voorlaatste etappe de leiderstrui kwijt. Hij finishte als achtste.

Jumbo-Visma maakte bekend dat Van Aert zijn deelname aan Luik-Bastenaken-Luik wel heeft bevestigd. De Belgische kampioen moest als gevolg van een coronabesmetting de Ronde van Vlaanderen en de Amstel Gold Race overslaan. Van Aert maakte zondag zijn rentree in Parijs-Roubaix, waarin hij achter Dylan van Baarle als tweede eindigde.

Lees ook: Dylan van Baarle vol ongeloof na triomf in Roubaix: ‘Dit is bizar’

„We zouden afwachten en zien hoe het vandaag zou gaan”, meldde Van Aert via zijn ploeg. „Als het goed zou gaan, zou ik volgende zondag starten. Als je als tweede eindigt, moet je je geen zorgen meer maken.”