Tegelse declamatiewedstrijd Veldeke na drie jaar terug

Print
Tegelse declamatiewedstrijd Veldeke na drie jaar terug

Alle deelnemers ging samen op de foto.  Afbeelding: Bart Douben

Tegelen -

Voor het eerst sinds drie jaar droegen kinderen weer gedichten in het Tegels dialect voor tijdens de declamatiewedstrijd van Veldeke.

Jip Hendriks won de eerste prijs in de categorie onderbouw met het gedicht Wiebele van Linda Hanraets-Weber. De andere twee winnaars waren Mischa van Enckevort (middenbouw) met De sjnië in van Hanneke Konings en Minou van Hees (bovenbouw) met Ein good idee van Hanneke van der Sommen. In elke leeftijdsgroep waren drie prijzen te verdelen voor de beste voordrachten. De jury bestond uit Monique en Ruud Munten en Frans Hovens van optochtgroep Nag Ech Tegels. Dit jaar is er geen Limburgse finale.

De declamatiewedstrijd vond plaats in de vernieuwde Harmoniezaal. In de pauze trad de mini-dansgarde van D’n Oeles op. De foto’s zijn te zien op www.veldeke.net en op Facebook.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee