Dit zijn de interieurtrends van 2022


 

 © Pexels.

Het regelmatig veranderen van je interieur geeft je woning nieuw leven. Een frisse, verzorgde ruimte zorgt voor meer positieve energie en uiteindelijk levensgeluk. Jaarlijks zijn er nieuwe interieurtrends die je als leidraad kunt houden voor een home make-over. Wat zijn de trends van 2022 en hoe verwerk je dit in je woning? Lees snel verder!

Lequal

1. Combineer industrieel met natuurDat industriële inrichting tegenwoordig niet meer weg te denken is, dat is waarschijnlijk geen verrassing meer. Toch is de veelal warm getinte industriële stijl uitgebreid met een natuurlijke twist. Eén zijn met de natuur, dat is deze dagen een gewenste toevoeging voor je woning. Combineer de strakke stijl bijvoorbeeld met bamboe, hout, rotan, sisal of zeegras. Een mooie houten eettafel of bureau (komt ook gelijk van pas met het thuiswerken), of laat details terugkomen in je meubels en accessoires. Ook kun je details zoals een bakstenen muur gebruiken om een natuurlijke sfeer aan je ruimte te geven. Natuurlijk is veel groen ook een leuke, en vanzelfsprekende, toevoeging. Maak een kleine jungle van je woonkamer en zorg ook voor genoeg groen op je slaapkamer. Dit zorgt namelijk voor meer positiviteit, geluksgevoel en productiviteit. Bovendien kun je voor zuurstof zuiverende planten kiezen. In ieder geval een win-win situatie dus.

2. Duurzaam leven in je woning verwerkenHet duurzaam en minimalistisch leven is al jaren een onderwerp van gesprek. Sterker nog, het lijkt steeds populairder te worden. Een tijdloze trend. Je kunt op jouw manier een steentje bijdragen aan de wereld, ook je manier van wonen heeft daar impact op. Zonnepanelen, led lampen, het huis isoleren: dit zijn allemaal bekende begrippen. Bij Trustoo kun je lokale bedrijven vinden die je hierbij kunnen helpen. Ook met je interieur kun je hierop inspelen. Kies bijvoorbeeld voor duurzame meubels. Deze meubels zijn voorzien van materialen die hergebruikt zijn en ook weer hergebruikt kunnen worden. Een andere optie is om te kiezen voor vintage en antiek, waarbij je meubels een nieuw leven geeft. Een groot voordeel van de tweede optie is dat je deze vaak net wat goedkoper kunt vinden.

3. Kleurenpalet van 2022Naast de groene planten die veel toevoeging aan je woonruimtes geven, zijn er ook andere kleuren die nét dat beetje extra volume aan het geheel geven. Aardetinten zijn ook dit jaar weer niet weg te denken. Kleuren zoals bruin, beige, taupe en terracotta zijn kleurtinten die je niet wilt missen binnen je interieur. Zo is het populair om je basic witte muren te combineren met een statement muur, waarbij je kiest voor een andere aansluitende stijl. Of ga voor een opvallende taupe vloer, waarbij je de kleur prachtig laat uitkomen met je meubels. Zoals eerder aangegeven zijn houtkleuren verwerken in je meubels dé trend van dit jaar. Het zorgt voor een mooi, gestijld geheel. Wil je toch even nét wat anders, dan is de kleur Bright skies misschien iets voor jou. Het bekende merk Flexa verkiest jaarlijks een tint tot kleur van het jaar. Voor 2022 is dat de kleur Bright skies, een luchtige blauwe tint met een mooi licht effect. Een kalmerende kleur, voor een rustgevende sfeer in huis. Dit geeft een oase van rust, waar je echt even tot jezelf kunt terugkomen na een lange dag. Je kunt deze kleur ook perfect combineren met de bruintinten.

Genoeg inspiratie om jouw woning een frisse make-over te geven en nieuw leven in te blazen. Ben je op zoek naar een nieuwe woning? Dan kun je ook eerst contact opnemen met een makelaar in Maastricht. In dat geval kun je direct jouw wensen meenemen voor het design van jouw woning!