Ruim 450 miljoen euro voor Duits-Nederlandse projecten

 

 © Stadt Krefeld, D. Jochmann.

Venlo -

Het startschot van het Europese samenwerkingsprogramma Interreg VI Deutschland-Nederland is woensdag gegeven. In totaal is meer dan 450 miljoen euro beschikbaar voor grensoverschrijdende projecten in de periode 2021-2027.

WijLimburg, Lieke Rijkx

Voorzitter Euregio Rijn-Maas noord en burgemeester van het Duitse Krefeld Frank Meyer en vice-voorzitter en burgemeester van Venlo Antoin Scholten ondertekenden de Interreg-overeenkomst in aanwezigheid van directeur Euregio Maike Hajjoubi.

Techniek, innovatie, duurzaamheid

Het Interreg-samenwerkingsprogramma Deutschland-Nederland is op 11 april officieel igoedgekeurd door de Europese Commissie. Er is meer dan 450 miljoen euro uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling beschikbaar, alsmede bijdragen van de programmapartners en eigen bijdragen van de aanvragers. Het geld is bedoeld voor voor investeringen in het zogeheten programmagebied dat zich uitstrekt van de Noordzeekust in ons land tot de Nederrijn aan Duitse kant. Het nieuwe Interreg VI-programma staat open voor burgers, bedrijven en organisaties die willen bijdragen aan de versterking van technische ontwikkelingen en innovatie, een groen en duurzaam programmagebied, een verbonden grensgebied en een Europa dat dichter bij zijn burgers staat.

Overeenkomsten

Vanwege corona werd de Interreg-overeenkomst vooraf ondertekend door vertegenwoordigers van de programmapartners, waaronder dus ook Euregio Rijn-Maas noord. In dit gebied zijn veel overeenkomsten qua cultuur en dialect en er werken ook veel mensen over de grens.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee