Jacques Smeets naast Frans Schatorjé voorgedragen als wethouderskandidaten in Venlo voor EENLokaal

EENLokaal-raadslid Jacques Smeets wordt voorgedragen als kandidaat-wethouder voor het nieuwe college in Venlo. © Laurens Eggen

Venlo -

Jacques Smeets uit Blerick wordt voorgedragen als kandidaat-wethouder namens EENLokaal. Hij zou dan naast huidig wethouder Frans Schatorjé een plek in het college krijgen.

Kim Jacobs

Dat bevestigt bestuursvoorzitter Jiri Ambroz van EENLokaal. Het nieuws over de twee wethouderskandidaten werd dinsdagavond aan alle leden meegedeeld via een intern verzonden brief.

Smeets (58) werkt als ondernemer en is voorzitter van Stichting Buitenbad Groot Venlo. Hij stond als achtste op de kandidatenlijst van EENLokaal en kreeg deze verkiezingen een plek in de raad.

Een onafhankelijke selectiecommissie boog zich de afgelopen weken over de wethouderskandidaten. Raadslid Luud Pieko dong ook mee naar de bestuursfunctie, maar Smeets werd als meest geschikte persoon bevonden om de tweede wethouderspost in te nemen, naast huidig wethouder en lijsttrekker Frans Schatorjé.

Pieko, die op de vierde plek van de kieslijst stond, wordt wel aangewezen als reservewethouder. Vallen Smeets of Schatorjé in de nieuwe collegeperiode uit, wordt Pieko alsnog voorgedragen voor de bestuurspositie.

Over de andere wethoudersposities is nog niets bekend. De coalitieonderhandelingen in Venlo lopen nog.