Politieachtervolging door centrum van Heerlen eindigt met ongeluk; meerdere gewonden

 © Politie

Heerlen -

In Heerlen heeft de politie in de nacht van woensdag op donderdag de achtervolging ingezet nadat een auto die gecontroleerd zou worden door de Marechaussee ‘met hoge snelheid’ wegreed. De auto botste zes kilometer van de plek waar de achtervolging begon tegen een boom. Een politieauto kwam in een ravijn terecht.

Redactie

De Marechaussee wilde de auto in de buurt van de Akerstraat in Heerlen controleren. Nadat de auto hard wegreed om aan de controle te ontkomen zette de politie de achtervolging in, die door het centrum van Heerlen leidde. De achtervolging eindigde op het Fossielenerf.

De bestuurder van de auto die vluchtte, doofde de lichten, ‘vermoedelijk om in het donker te ontkomen’, schrijft de politie. De bestuurder raakte vervolgens een boom, rolde meerdere keren en eindigde ondersteboven. Beide inzittenden raakten gewond. Ze zijn per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Een politieauto botste tegen een lantaarnpaal en kwam vervolgens in een vier meter diep talud tot stilstand. De agenten raakten lichtgewond.

De politie heeft onderzoek verricht op de plek waar de achtervolging eindigde.

Een politieauto kwam tot stilstand in een vier meter diep talud. © AVLimburg

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal