Aanpak eikenprocessierups in Maasgouw

 © ANP

Wessem / Stevensweert
Silke van Deelen

Gemeente Maasgouw start tussen 22 en 25 april met de bestrijding van de eikenprocessierups door middel van bespuiting met een biologisch middel.

De bestrijding dient in een kort tijdsbestek plaats te vinden. Daarom bestrijdt de gemeente van 6 uur in de ochtend tot 21 uur in de avond. Als het nodig is, wordt er ook op zaterdag en zondag gewerkt.

Bij de Verlengde Oude Maasweg in Stevensweert, Sluis Linne en de Megelsveldweg in Wessem wordt bij wijze van proef niet gespoten. Daar wordt ingezet op de natuurlijke vijanden van processierupsen en het herstel van de biodiversiteit. Mocht het toch nodig zijn, dan worden daar de processierupsen weggezogen. Dat is veel bewerkelijker dan spuiten maar heeft geen negatieve effecten op andere diersoorten. Aan het eind van het jaar worden de proeven geëvalueerd en beoordeeld.

Wie op het eigen perceel te maken heeft met besmette eikenbomen, is zelf verantwoordelijk voor de bestrijding. Aangeraden wordt een deskundig bedrijf in te schakelen.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal