Sainz rijdt ook komende twee jaar voor Ferrari in Formule 1

Print
Sainz rijdt ook komende twee jaar voor Ferrari in Formule 1

Carlos Sainz.  Afbeelding: ANP / EPA

Carlos Sainz rijdt ook de komende twee jaar in de Formule 1 voor Ferrari. De Spaanse coureur heeft zijn contract bij de Italiaanse renstal verlengd tot eind 2024. Sainz (27) is bezig aan zijn tweede seizoen bij Ferrari.

De afgelopen weken werd al duidelijk dat de Spanjaard zou gaan bijtekenen. „Ik heb altijd gezegd dat er geen beter Formule 1-team is om voor te racen dan Ferrari. Na een jaar kan ik bevestigen dat mijn verwachtingen zijn overtroffen”, aldus Sainz. „Het is een grote eer om voor deze renstal uit te komen. Mijn eerste seizoen was solide en constructief. Het resultaat van al dat harde werk is tot nu toe dit seizoen duidelijk zichtbaar.”

Snelste auto

Ferrari beschikt momenteel over de snelste auto. Charles Leclerc, de teamgenoot van Sainz, won twee van de drie grands prix en leidt het WK-klassement met 71 punten. Sainz staat derde met 33 punten. Hij werd tweede in Bahrein en derde in Saudi-Arabië. In Australië viel hij al vroeg uit. Komend weekeinde staat op het circuit van Imola de Grote Prijs van Emilia-Romagna op het programma.

Sainz rijdt ook komende twee jaar voor Ferrari in Formule 1
Foto: ANP / EPA

„Toen ik in 2021 bij dit team kwam, was het doel om ervoor te zorgen dat Ferrari weer zou gaan winnen en vechten om beide wereldtitels. Onze F1-75 blijkt nu voorop te rijden en zorgt ervoor dat ik deze doelen kan najagen”, aldus Sainz, die nog wel wacht op zijn eerste zege in Italiaanse dienst. Vorig seizoen behaalde hij vier podiumplaatsen (drie keer derde en eenmaal tweede). In het WK-klassement werd hij vijfde met 164,5 punten, Leclerc eindigde op de zevende plek. De 24-jarige Monegask verlengde eind 2019 al zijn contract bij Ferrari tot eind 2024.

Debuut

Sainz debuteerde in 2015 in de Formule 1. De zoon van rallykampioen Carlos Sainz senior reed toen samen met de eveneens debuterende Max Verstappen voor Toro Rosso (nu AlphaTauri). De Spanjaard kwam daarna uit voor Renault (nu Alpine) en McLaren.

Luister ook naar de F1-podcast van De Limburger:

2022-04-10 AUS Podcast Formule 1 Brandstof. Video: De Limburger

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee