Wijnen Square Crops uit Grubbenvorst wint Tuinbouw Ondernemersprijs

 © Stichting Tuinbouw Ondernemersprijs

Grubbenvorst -

Wijnen Square Crops, teler van onder meer komkommers en paprika’s, is de winnaar van de 35e editie van de Tuinbouw Ondernemersprijs. De groenteteler mag zich een jaar lang ambassadeur van de Nederlandse tuinbouwsector noemen. De prijs is 21 april uitgereikt op de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade Expo 2022 in Almere.

Lieke Rijkx

Haar innovatief ondernemerschap leverde Wijnen Square Crops de winst op. Het bedrijf loopt voorop als het gaat om energie-oplossingen en teelt 65 procent fossielvrij. Er wordt gebruikgemaakt van biomassacentrales die duizendmaal zo groot zijn als een open haard, maar toch dezelfde uitstoot hebben als één haard. Daarnaast investeert het bedrijf flink in personeel. Op het eigen bedrijfsterrein staan bijvoorbeeld chalets voor 200 internationale medewerkers. Die hoeven dus niet te reizen en zijn voorzien van alle gemakken en privacy. Ook marktgerichtheid en oog voor bedrijfscontinuïteit op de lange termijn vielen de jury op.

Stichting Tuinbouw Ondernemersprijs beloont jaarlijks het meest onderscheidende bedrijf in de tuinbouw dat met durf, doorzettingsvermogen en visie vernieuwing en duurzaam ondernemen in de praktijk brengt.

Vanwege de coronapandemie is de prijs in 2021 niet uitgereikt. Een onafhankelijke jury koos de winnaar, bestaande uit mensen afkomstig uit de Nederlandse tuinbouwsector en uit organisaties als MPS en Greenport Nederland.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal