Exclusief: Bekijk hier de samenvatting van het Groot Limburgs Buuttekampioenschap 2022

Samenvatting Buuttefinale. © De Limburger

Roermond -

In een uitverkochte Oranjerie in Roermond traden vrijdag 22 april zeven buuttereedners op in de finale van het Groot Limburgs Buuttekampioenschap. Kijk nu exclusief bij De Limburger naar een ruime samenvatting van de finale.

Kevin Hoffmans

Helga Cornelissen wist als derde vrouw het Groot Limburgs Buuttekampioenschap te winnen. De 44-jarige juf van groep 7 van basisschool De Meent in Leunen behaalde met haar creatie als Lilly de Grote 90 van de 100 te behalen punten. Verslaggever Rob Cobben ging zaterdagochtend op bezoek om uitgebreid te spreken met de kersverse buuttekampioen.

Tweede en derde plekTweede werd Conny Bruijnaers uit Horn als De Wientrien met 75 punten. Maikel Sonnemans uit Herten eindigde met zijn Scouting Limburg als derde met 69 punten.

Exclusief bij De LimburgerHet is voor het derde jaar op rij dat de finale van het Groot Limburgs Buuttekampioenschap exclusief te zien is bij De Limburger.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal