Vier mannen gearresteerd voor groot aantal fietsendiefstallen in Venray

Foto ter illustratie. © Getty Images

Venray -

De politie heeft donderdagochtend in Venray vier mannen aangehouden die verdacht worden van betrokkenheid bij een groot aantal fietsdiefstallen in de gemeente. De verdachten komen uit Venray en zijn respectievelijk 17, 18, 19 en 23 jaar.

Redactie

Een maand geleden startte de politie een onderzoek omdat opvallend vaak aangifte werd gedaan door mensen van wie de elektrische fiets gestolen was. Via onder andere camerabeelden kwam de politie een viertal op het spoor dat opereerde in wisselende samenstellingen. Zij bleken niet alleen verantwoordelijk te zijn voor de diefstal van een groot aantal elektrische fietsen. De verdachten hadden het ook voorzien op bromfietsen, snorfietsen en zelfs een motorfiets. Een aantal gestolen fietsen is inmiddels alweer terug bij de rechtmatige eigenaren.

Een van de verdachten bleek bij zijn aanhouding vijf imitatiewapens op zak te hebben. Ook daarvoor wordt proces-verbaal opgemaakt. Bij een andere verdachte trof de politie nóg een elektrische fiets aan die mogelijk van diefstal afkomstig is.

De politie is bezig met een onderzoek naar de herkomst van nog meer gestolen fietsen en zal zelf contact opnemen met de eigenaren voor teruggave hiervan. De verdachten zitten voorlopig vast. Het is niet uitgesloten dat er meer aanhoudingen zullen volgen.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal