Twee faillissementen in Limburg

Print
Twee faillissementen in Limburg

Afbeelding: ANP XTRA

Roermond, Venlo -

Rechtbank Limburg sprak op 20 april twee faillissementen uit: Colorway NL B.V. in Venlo en BodyGraph B.V. in Roermond sluiten de deuren.

Colorway hield zich met name bezig met het bedrukken van textiel. Het is een dochteronderneming van een Britse vennootschap, die vanwege de Brexit besloot een productielocatie in Venlo te openen. Dat werd geen succes. Curator Peter Brouns van Boels Zanders Advocaten vertelt dat er dertien mensen in dienst waren en dat het bedrijf zelf het faillissement heeft aangevraagd omdat het niet aan zijn financiële verplichtingen kon voldoen. Brouns ziet geen mogelijkheid voor een doorstart.

BodyGraph was een afstudeerproject van twee studenten in de biometrie. Het bedrijf ontwikkelde een softwareapplicatie voor fanatieke amateursporters, die bestond uit een kastje met meetapparatuur en een speciaal shirt waaraan dat kastje moest worden vastgemaakt. Na allerlei metingen van lichaamsfuncties, kreeg de sporter een advies om zijn training efficiënter te maken. Naast de twee bestuurders waren twee medewerkers in dienst bij BodyGraph. „Het vermarkten van hun product is niet gelukt, ondanks dat enkele partijen er wel iets in zagen om in de start-up te investeren”, vertelt curator Wil Saes van Tijsen & Saes. „Het bedrijf lijkt te zijn ingehaald door de coronacrisis, waardoor ze onder andere erg lang moesten wachten op de levering van chips. Er zijn geen concrete kandidaten voor een doorstart, maar ik sluit een doorstart niet uit. Misschien melden zich nog partijen bij mij.”

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee