Zeldzame nederlaag teamsprinters in Glasgow

 © ANP

De Nederlandse teamsprinters hebben bij de Nations Cup in Glasgow een zeldzame nederlaag geleden. De laatste jaren ongenaakbare baanwielrenners moesten in Schotland genoegen nemen met een bronzen plak.

RedactieBron: ANP

Nederland trad niet aan in de sterkste formatie, want Jeffrey Hoogland ontbrak. Harrie Lavreysen, Sam Ligtlee, Tijmen van Loon en Roy van den Berg kwamen in actie namens de olympisch kampioen, die in de heats de derde tijd noteerde. De Fransen en Australiërs waren sneller en plaatsten zich dus voor de strijd om het goud. Australië won uiteindelijk. Nederland was in de troostfinale Polen duidelijk de baas.

De teamsprinters waren de afgelopen jaren een klasse apart. Afgelopen zomer onderstreepten ze de dominantie door goud te pakken op de Olympische Spelen in Tokio. Ze zijn ook houder van het wereldrecord en meervoudig wereldkampioen.

De Nederlandse teamsprintsters pakten wel goud. Kyra Lamberink, Steffie van der Peet, Hetty van der Wouw en Laurine van Riessen waren in de finale sneller dan Canada.

De Nations Cup is de opvolger van de wereldbeker. De wedstrijd in Glasgow is de eerste van het seizoen.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal