Winkels en horecazaken steeds vaker ‘even dicht’ door personeelstekort: ‘Het is een drama’

Wegens personeelstekort is Subway in Venray ‘tijdelijk’ gesloten sinds oktober vorig jaar. © Lé Giesen

Sittard -

Tijdelijk gesloten wegens personeelstekort. Het is een fenomeen dat steeds vaker opduikt in het winkelcentrum. „De werknemer heeft tegenwoordig een machtspositie”, meent een werkgever.

Peter Heesen

Subway in Venray plaatst op 30 april 2021 een foto op Facebook met de tekst: We want you. Op 2 augustus worden de openingstijden beperkt. Vanaf 7 oktober is de broodjeszaak ‘tijdelijk gesloten’ wegens personeelsgebrek. Eigenaar Ger de Kuster heeft geen tijd de krant te woord te staan. Hij moet meehelpen in zijn andere Subway in Helmond. „Het is druk, het is lunchtijd.”

Steeds meer zaken gaan ‘even’ dicht vanwege een personeelstekort. Ook Kwantum en Carpetright in Venray. Klanten worden naar andere locaties verwezen. Carpetright in Venlo is ook dicht, maar alleen vanwege een verbouwing.

Alle hens aan dek

Arbeidsmarktadviseur Gerald Ahn van uitkeringsinstantie UWV zat laatst op een terras in Utrecht. Een ober morste bier. Ze kreeg geen uitbrander van de baas. Hij verklaarde: „Ik kan iemand aannemen met weinig ervaring of niemand. In het laatste geval kan ik zeker sluiten.” Volgens Ahn is het „alle hens aan dek om de vacatures vervuld te krijgen”. Ook in Limburg.

Waar de verwachting was dat het personeelsgebrek minder zou worden door de coronacrisis, nam het juist toe. Waar voorheen vooral vraag was naar personeel op hoger en middelbaar niveau, trekken werkgevers sindsdien ook steeds harder aan lageropgeleiden als productiemedewerkers en orderverzamelaars.

Sommige sectoren werden door de pandemie extra hard getroffen, zoals de horeca. Tijdens lockdowns gingen veel losse krachten elders werken en bleven er hangen. Bij gebrek aan handjes moest de horeca zich aanpassen. Op het terras kwamen tien tafeltjes in plaats van vijftien. Ze gingen vier dagen per week open in plaats van zes. De detailhandel, die ook moeite heeft genoeg mensen te werven, moest zijn eisen bijstellen. Ze keken ineens wel naar vijftigplussers.

Ontslaggolven

Er zijn scenario’s die slecht nieuws voor de economie voorspellen. Door de beëindiging van de coronasteun is de verwachting dat veel bedrijven omkiepen, maar Ahn denkt niet dat het leidt tot een tsunami aan faillissementen en ontslaggolven. Ook als de oorlog in Oekraïne nog een poos duurt en de inflatie opstuwt, zal dat waarschijnlijk niet tot gevolg hebben dat het personeelsgebrek fors afneemt. Limburg blijft zuchten onder ontgroening en vergrijzing; er komen steeds minder jongeren en meer ouderen. Er zijn dus minder mensen om het werk te doen.

Arbeidsmarktadviseur Ahn wijst op de „vreemde situatie” die zich nu voordoet: het consumentenvertrouwen is laag, maar de consument bespaart niet op uitgaven. Het lijkt of die denkt: de coronacrisis is voorbij, ik heb geld gespaard en laat het ook rollen, alle sombere scenario’s ten spijt.

Vrije tijd

De nieuwe, jonge werknemers staan echter niet in rijen opgesteld om deze mensen te bedienen. Integendeel, ze hechten meer dan ooit aan hun eigen vrije tijd. Ahn: „Ze hoeven niet zo nodig veertig uur per week te werken, als ze goed rond kunnen komen. Bovendien stellen ze eisen aan de werkgever. Ze willen bijvoorbeeld op zaterdag wel werken, maar hooguit tot 17.00 uur. Daarna willen ze zelf uitgaan. Als werkgever moet je daar creatief mee omgaan. Je kunt iemand voor veertig uur vragen, maar dan krijg je niemand. Je kunt ook vier vacatures voor tien uur per week plaatsen.”

Christian Kuypers, eigenaar van de Subway aan de Brusselsepoort in Maastricht, heeft de gelijknamige broodjeszaak aan de Roda JC Ring in Kerkrade overgenomen, die al lange tijd leegstond. Op 1 juni gaat die open. Hij moet nog zeven werknemers werven. „Dat is niet makkelijk. De werknemer heeft tegenwoordig een machtspositie.”

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal