Horeca na uittocht tijdens lockdowns weer in trek als werkgever, duizenden nieuwe personeelsleden

 

 © ANP

Sittard -

Wie alle bordjes ‘personeel gezocht’ op de terrassen ziet, zal het misschien niet geloven, maar het gaat de goede kant op met het aantal medewerkers in de horeca. Dat concludeert ABN Amro. Afgelopen maand slaagde de sector erin duizenden nieuwe mensen aan te trekken.

Connie de Jonge

„We hebben sinds 2018 niet gezien dat er zoveel mensen in de horeca aan de slag gingen, ten opzichte van het aantal dat vertrok”, zegt Jeannine van Reeken van ABN Amro. Samen met een collega-econoom bekeek ze de in- en uitstroom van werknemers in de horeca over de afgelopen vier jaar. Van Reeken: „De maand maart was een duidelijk kantelpunt. Het gaat echt beter.”

De onderzoekers van de bank keken onder andere naar het aantal mensen dat een inkomen uit de horeca ontvangt. Dat cijfer liet eind 2020 (tijdens de tweede lockdown) en eind 2021 (de derde lockdown) een grote uittocht zien. Maar afgelopen maand was het aantal werknemers dat de sector de rug toekeerde weer terug op het oude lage niveau van vóór corona.

Intussen komen steeds meer horecamedewerkers die door de pandemie hun baan verloren, weer bij hun oude bedrijf terug. Volgens het UWV is het aantal mensen dat in de WW zit met een horeca- of cateringachtergrond het afgelopen jaar hard gedaald.

„Vorig jaar maart waren dat er nog pakweg 25.000, afgelopen maand iets meer dan 10.000”, zegt arbeidsmarktdeskundige Rob Witjes. „Nu de zomer in aantocht is, kun je er gerust van uitgaan dat die daling verder doorzet.”

Vooral jongeren, die voorheen werkten in een teststraat of callcenter van de GGD, stappen, denkt hij, de komende maanden over. Of ze hebben de overstap de afgelopen tijd gemaakt. „Je ziet de werkloosheid onder jongeren dalen. Logisch, ze kunnen heel makkelijk in de horeca aan de slag als ze hun baan in wat ik maar even de coronasector noem verliezen. Wat dat betreft is de horeca, vergeleken met andere bedrijfstakken, heel toegankelijk.”

Tegelijkertijd merken werkgevers dat een deel van hun vroegere medewerkers gekozen hebben voor een ‘functie elders’. Toch is Van Reeken van ABN Amro optimistisch dat het met het tekort aan horecapersoneel de goede kant op gaat. „Vooral jongeren vinden werken in een café of restaurant door de nieuwe horeca-cao, waarin toch een loonstijging van 3,4 procent is afgesproken, weer wat aantrekkelijker”, zegt ze.

FNV: ‘GGD-hulpen hebben recht op vergoeding bij ontslag’

Met het afbouwen van de test- en priklocaties van de GGD eindigt het contract van heel veel uitzendkrachten. Zij hebben bij ontslag volgens de vakbond FNV recht op een transitievergoeding.

„Ze moeten die dan wel zelf claimen bij hun werkgever, het uitzendbureau”, aldus een woordvoerder van de vakbond. „Uitzendbureaus zijn echter niet scheutig met het toekennen daarvan, blijkt uit een steekproef. Vaak wordt zo’n verzoek afgewezen. Vaak helpt het door te dreigen met het inschakelen van de vakbond.”

FNV deed eerder een peiling onder 200 uitzendkrachten die hun baan kwijtraakten. ‘Bijna negen op de tien (86 procent) gaf aan geen vergoeding te hebben gekregen, terwijl ze daar wel recht op hadden’.

De transitievergoeding is bedoeld om de periode tussen ontslag of contract beëindiging te overbruggen. De regeling geldt sinds 2020 voor iedereen, ongeacht hoe lang iemand ergens heeft gewerkt.

Iemand die drie jaar heeft gewerkt heeft recht op één bruto maandsalaris inclusief vakantietoeslag. Wie bijvoorbeeld maar één jaar heeft gewerkt heeft recht op een derde deel daarvan, wie een half jaar heeft gewerkt op een zesde deel.

Geeft het uitzendbureau niet thuis, dan kan de vergoeding eventueel ook via de rechter worden opgeëist tot drie maanden na beëindiging van het dienstverband. De aanspraak op de transitievergoeding vervalt als het uitzendbureau de mensen ander werk aanbiedt.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee