Gemeenten Noord- en Midden-Limburg gaan mensenhandel samen bestrijden

 

 © Gemeente Peel en Maas.

Venlo -

De gemeenten in Noord- en Midden-Limburg hebben de handen ineen geslagen bij de aanpak van mensenhandel. Dit is uitgewerkt in het plan ‘Naar een regio zonder uitbuiting’.

Bijna alle gemeenten hebben inmiddels ingestemd met deze aanpak, bij twee gemeenten wordt de aanpak binnenkort behandeld in het college van B&W. Met de aanpak willen gemeenten mensenhandel voorkomen en stoppen. Ook is de aanpak gericht op het bieden van passende hulp aan slachtoffers van mensenhandel en het bestraffen van de daders van mensenhandel. Dit vraagt een integrale aanpak en samenwerking met vele partijen.

Bij mensenhandel gaat het om uitbuiting. Dit komt voor in de seksindustrie (seksuele uitbuiting), maar ook in andere sectoren, zoals de transportsector, land- en tuinbouw, logistiek (arbeidsuitbuiting). Criminele uitbuiting valt onder mensenhandel, bijvoorbeeld ouders die hun kinderen strafbare feiten laten plegen. Een laatste vorm van mensenhandel is gedwongen orgaanverwijdering.

Lees ook: Anonieme slachtoffers van mensenhandel krijgen in Brunssum een gezicht: ‘Tentoonstelling moet de ogen openen’

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee