Max Verstappen glibbert naar derde tijd op spekglad Imola, Ferrari klasse apart voor eigen publiek

Print
Max Verstappen glibbert naar derde tijd op spekglad Imola, Ferrari klasse apart voor eigen publiek

Afbeelding: Formula 1 via Getty Images

Max Verstappen en Red Bull Racing hebben vooralsnog geen antwoord op de dominantie van Ferrari. Ook in natte omstandigheden is de Scuderia razendsnel. De Limburger moest op het Autodromo Enzo e Dino Ferrari bijna anderhalve seconde toegeven op Charles Leclerc.

Carlos Sainz werd op bijna een seconde gereden door zijn teamgenoot, maar dat was wel genoeg voor de tweede tijd.

De eerste vrije training van het weekend verliep voor veel coureurs verre van vlekkeloos. Door aanhoudende regen was het circuit spiegelglad waardoor veel coureurs moeite hadden de bolide op het asfalt te houden. Onder andere Charles Leclerc en Carlos Sainz gingen in de rondte.

Lees ook: Max Verstappen en Charles Leclerc haatten elkaar in hun karttijd: ‘Nu kunnen we er om lachen’

Groot verschil

Max Verstappen had in de regen duidelijk nog niet het gevoel met zijn RB18 zoals hij dat vorig jaar wel had met diens voorganger. De Limburger wist nog wel tot een derde tijd te komen, maar van harte ging dat allerminst. Hij moest bijna anderhalve seconde toegeven op snelste man Leclerc.

De eerste vrije training is voor de coureurs de enige sessie voorafgaand aan de kwalificatie voor de sprintrace om de auto op peil te zetten. Gezien het grote verschil met Ferrari lijkt een derde plek in die tijdtraining nu al het hoogst haalbare voor Verstappen.

Mercedes was, niet voor het eerst dit jaar, in geen velden of wegen te bekennen. Lewis Hamilton kwam niet verder dan de achttiende plaats. Hij gaf maar liefst zeven seconden toe op Leclerc. Teamgenoot George Russell deed het iets beter. Hij werd tiende, maar wel op vijf seconden achterstand van de snelste man.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee