Helga Cornelissen uit Oostrum wint als derde vrouw Groot Limburgs buuttekampioenschap

Helga Cornelissen uit Oostrum is de nieuwe buuttekampioen van Limburg. © Peter Schols

Roermond -

Helga Cornelissen is de nieuwe buuttekampioen van Limburg. De 44-jarige juf van groep 7 van basisschool De Meent in Leunen behaalde met haar creatie als Lilly de Grote 90 van de 100 te behalen punten. Tweede werd Conny Bruijnaers uit Horn als De Wientrien met 75 punten. Maikel Sonnemans uit Herten eindigde met zijn Scouting Limburg als derde met 69 punten.

Ronald Colée

Het was een anders dan anders-finale. Zeven finalisten die al in november uit de voorrondes waren gekomen, maar door coronamaatregelen en beschikbaarheid van de Oranjerie tot 22 april moesten wachten op hun finale.

Een finale die daardoor ontdaan werd van alles carnavaleske elementen. Afgaande op de voorrondes gold Helga Cornelissen uit Oostrum als de grote favoriet. Maar de vraag was of ze die favorietenrol in een uitverkochte Oranjerie waar kon maken.

Lees ook: Wie wint vrijdag het Groot Limburgs Buuttekampioenschap? We stellen de finalisten aan u voor

Die vraag kon worden beantwoord met een volmondig ja. Al maakte Conny Bruijnaers het haar, afgaande op de reacties uit de zaal, nog zeer lastig. Toch moest de kapster in een verzorgingstehuis het uiteindelijk afleggen tegen de Oostrumse.

Met de zege van Cornelissen wint voor de derde keer in de 59-jarige historie van de Limburgse buuttekampioenschappen onder auspiciën van de LVKA een vrouw de Pierre Cnoops-trofee.

Erna van Gerwen uit Valkenburg en Sylvia Ramakers uit Cadier en Keer gingen haar respectievelijk in 1977 en 2014 voor met ’t Moordjonk en De Aw Vrijtster.

De officiële samenvatting met alle hoogtepunten van het Groot Limburgs Buuttekampioenschap is zondagmorgen vanaf 11.11 uur te zien op de website en nieuwsapp van De Limburger.

Lees ook: Buuttefinale in april: ‘Met twintig graden buiten sta je binnen je buut te brengen’

Helga Cornelissen uit Oostrum is de nieuwe buuttekampioen van Limburg. © Peter Schols

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal