Ook Ellen ten Damme beschuldigt Ali B

 © Ron Geurts-Kapel KLu

RedactieBron: ANP

In navolging van deelnemers aan The Voice beschuldigt nu ook Ellen ten Damme coach/rapper Ali B van seksueel grensoverschrijdend gedrag.

De 54-jarige zangeres heeft daar recent een verklaring over afgelegd bij de politie. Dat meldt het AD vrijdag.

Het zou gaan om een incident van acht jaar terug in Marokko rond de opnames van Ali B en de Muziekkaravaan, het programma van AVROTROS waaraan zij deelnam. Ali B nam haar mee naar Meknes om inspiratie op te doen voor een nummer. Die samenwerking mondde uit in de song Dit is wie ik moest zijn.

Lees ook: Aantal meldingen van seksueel grensoverschrijdend gedrag in Limburg binnen een jaar verdubbeld

In de televisie-uitzending De Geknipte Gast van BNNVARA vertelt zangeres Ten Damme vrijdagavond over haar ervaringen, overigens zonder de naam van Ali B te noemen.

Advocaat Ali B komt zaterdag terug op ervaring Ten Damme

De advocaat van Ali B reageert zaterdag op de ervaringen die Ellen ten Damme deelde in het NPO 2-programma De Geknipte Gast. Dat laat Bart Swier weten in een korte reactie aan het ANP. Ten Damme vertelde vrijdagavond dat ze „een zelfde ervaring” had gehad als de slachtoffers van seksueel overschrijdend gedrag bij The Voice of Holland.

Volgens het AD gaat het om rapper Ali B en heeft Ten Damme inmiddels een verklaring afgelegd bij de politie. Het incident zou zich hebben voorgedaan tijdens de opnames van het AVROTROS-programma Ali B en de Muziekkaravaan, waar Ten Damme in 2014 aan meedeed. De rapper nam de zangeres destijds mee naar de Marokkaanse stad Meknes om inspiratie op te doen voor een nummer.

Een woordvoerder van AVROTROS laat desgevraagd weten „enorm geschrokken” te zijn van het verhaal van Ten Damme. „We vinden het verschrikkelijk als dit inderdaad heeft plaatsgevonden tijdens de opnames van Ali B en de Muziekkaravaan. In overleg met Ellen ten Damme zullen we actie ondernemen.”

Ali B werd recentelijk beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag rondom het programma The Voice of Holland. Tegen Ali Bouali, zoals de rapper echt heet, liggen inmiddels twee aangiftes, waarvan in ieder geval een voor verkrachting.

Het management van Ten Damme was vrijdagavond niet direct bereikbaar voor commentaar.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal