Max Verstappen zevende in laatste vrije training, George Russell verrassend snelste

Print
Max Verstappen zevende in laatste vrije training, George Russell verrassend snelste

Afbeelding: Formula 1 via Getty Images

IMOLA -

Max Verstappen heeft de tweede en laatste vrije training van het weekend afgesloten met een zevende tijd. De Limburger moest bijna een seconde toegeven op George Russell die met zijn stuiterende Mercedes verrassend het snelste was.

Sergio Pérez was nipt langzamer dan Russell, hij werd tweede voor Charles Leclerc.

Kanttekening

Kleine kanttekening bij de snelste tijd van Russell is dat het hele veld zich amper bezighield met het noteren van snelle rondes. De kwalificatie vond tenslotte op de vrijdag al plaats in dit sprintweekend waardoor de tweede vrije training vooral werd gebruikt om de optimale raceafstelling te vinden. Vanwege de verregende eerste vrije training hadden de coureurs daar alleen vandaag de mogelijkheid voor.

Lees ook: Verstappen start ‘sprint’ vanaf pole: Hoe zat het ook alweer met deze ingekorte race?

Of de droogweerafstelling ook later vandaag gebruikt gaat worden tijdens de sprintrace is nog maar de vraag. volgens de plaatselijke weerstations is er rond de klok van 17:00 uur kans op buien. In dat geval moeten de teams terugvallen op de afstelling van een dag eerder. Ferrari zag er toen goed uit, maar ook Red Bull beschikte tijdens de natte kwalificatie over een prima auto. De sprintrace start om 17:00 uur, Verstappen zal vanaf pole vertrekken.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee