Max Verstappen wint zinderende sprintrace na spectaculaire inhaalactie in slotfase

Print
Max Verstappen wint zinderende sprintrace na spectaculaire inhaalactie in slotfase

Afbeelding: Getty Images

Imola -

Max Verstappen en Charles Leclerc hebben een waar spektakelstuk afgeleverd in de eerste sprintrace van dit seizoen. Op het circuit van Imola moest Verstappen vanaf de start in de achtervolging maar met nog twee rondes voor de boeg wist hij de Monegask met een knappe inhaalactie te verschalken.

Bij de start was het Leclerc die een stuk beter van zijn plek kwam dan Verstappen en zo nog voor de eerste bocht de eerste plaats over kon nemen. Verstappen foeterde via de boordradio dat zijn eerste versnelling niet juist stond afgesteld.

Crash

Door een crash in het achterveld ontstond een safetycar situatie waarna het veld in ronde vijf weer werd vrijgegeven. Het gat tussen Verstappen en Leclerc bleef de hele race gelijk, maar aan het einde snoepte de Limburger beetje bij beetje wat van zijn achterstand af. Met nog vier rondes te gaan belandde Verstappen aan de achterkant van Leclercs Ferrari.

Lees ook: Zien we in 2022 een andere Max Verstappen? ‘De wereldtitel heeft hem kalmer gemaakt’

Wat volgde was een zinderend kat-en-muisspel. Leclerc, die duidelijk meer last had van bandenslijtage dan Verstappen moest alles in het werk stellen om de Limburger achter zich te houden. Twee rondes voor het einde was het verzet gebroken. Verstappen wist Leclerc aan het einde van het rechte stuk met een knappe inhaalactie buitenom te passeren. De eerste plaats gaf hij niet meer weg waardoor Verstappen een puntje is ingelopen in de strijd om de wereldtitel.

Door zijn overwinning mag hij zondag in de hoofdrace opnieuw vanaf pole beginnen. Leclerc start als tweede en Verstappens teamgenoot Sergio Pérez mag dankzij een knappe inhaalrace vanaf plek drie beginnen.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee