Tien op een rij voor FC Bayern München

De Bayern-spelers juichen na de 2-0 van Lewandowski. 

De Bayern-spelers juichen na de 2-0 van Lewandowski. © ANP/HH

Bayern München is voor het tiende seizoen op rij kampioen van Duitsland geworden. De kampioenswedstrijd tegen naaste achtervolger Borussia Dortmund was symbolisch voor de dominantie van Der Rekordmeister in de Bundesliga, waar het gat tussen beide ploegen tot 12 punten is gegroeid. Serge Gnabry en Robert Lewandowski zetten Bayern al voor rust op rozen. Emre Can deed vanaf elf meter nog wat terug, maar kort voor tijd maakte de thuisploeg aan alle illusies een einde (3-1).

Redactie

Bayern had aan een punt voldoende om de Bundesliga-titel binnen te halen, en al vlug bleek dat Dortmund weinig aanspraak zou maken op meer dan een puntendeling. Voor er goed en welk een kwartier gespeeld was had Gnabry de thuisploeg namelijk al op 1-0 gezet, en na een dik half uur mocht Lewandowksi na een behoorlijke dekkingsfout bij Die Borussen de score nog voor rust verdubbelen.

Weinig duidde er vervolgens op dat Dortmund de spanning nog terug zou brengen, maar kort na rust kregen de bezoekers direct een strafschop. Can nam plaats achter de bal en wist met het buitenkansje wel raad: 2-1. Het leidde een fase van brutaliteit in bij de bezoekers, waarin Marco Reus nog een behoorlijke kans kreeg.

Al vlot kreeg Bayern echter weer grip op het kampioensduel, waarna zich een wat saaie tweede helft voltrok. Manuel Neuer moest nog een keer in actie komen toen Erling Haaland zich in een flits nog een venijnig schot liet ontglippen, maar een stunt van Dortmund kwam niet meer aan de orde. Veelvraat Bayern maakte enkele minuten voor tijd namelijk aan alle illusies een einde via Jamal Musiala, die uit een rebound de titel definitief over de streep trok.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee