Verstappen blij met sterk weekeinde voor Red Bull, Leclerc boos op zichzelf na stuurfout

Print
Verstappen blij met sterk weekeinde voor Red Bull, Leclerc boos op zichzelf na stuurfout

Afbeelding: Getty Images

Max Verstappen was erg opgetogen na de Grand Prix van Emilia-Romagna, die hij net als in 2021 op zijn naam schreef.

De Limburger leidde de race van start tot finish. Zijn teamgenoot Sergio Pérez eindigde als tweede en Charles Leclerc na een fout slechts als zesde. „Vrijdag en zaterdag zag het er al goed uit, dit was een sterk weekeinde voor ons”, aldus Verstappen. „Dan is het altijd nog afwachten hoe competitief we op zondag zijn, maar als team hebben we het heel goed gedaan.”

Verstappen kende in tegenstelling tot de sprintrace van zaterdag een prima start en wist daarna het tempo te bepalen. „De start was heel belangrijk, maar dat gold ook voor de fase daarna, om de condities goed te beoordelen. Ik denk dat we het heel goed gecontroleerd hebben vandaag.”

Leclerc

Charles Leclerc leek in de strijd om de WK-titel de schade te beperken, door achter het sterke Red Bull derde te worden. In de slotfase maakte de Ferrari-coureur echter een stuurfout, waardoor hij niet verder kwam dan P6.

De Monegask baalde dan ook flink van zichzelf. ,,Ik ben boos op mezelf. Ik zal ernaar kijken en ervan leren. En nee, integendeel, de Tifosi heeft me niet onder druk gezet.”

Lees ook: Max Verstappen domineert in hol van de leeuw en maakt kostbare punten goed op spinnende Leclerc

Om te vervolgen tegenover ViaPlay: ,,Dit jaar heb ik geen fout gemaakt, maar dit was een grote fout die had voor mij nog slechter kunnen aflopen.”

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee