Schuurs grijpt met dubbelpartner Krawczyk zege in Stuttgart

 

 © Getty Images

Demi Schuurs uit Nieuwstadt en dubbelpartner Desirae Krawczyk uit Amerika hebben de dubbelfinale van het WTA-toernooi in Stuttgart gewonnen.

RedactieBron: ANP

In twee sets versloegen ze het als tweede geplaatste koppel Shuai Zhang en Coco Gauff. Het werd 6-3 6-4 voor Schuurs en Krawczyk.

Het tweetal speelt pas sinds maart dit jaar samen en tekende met de overwinning in Stuttgart voor de eerste gezamenlijke zege. Schuurs kwam met de Amerikaanse Krawczyk al in actie tijdens de toernooien van Indian Wells, Miami en Charleston, maar het tweetal slaagde er daar niet in om de eindstrijd te behalen.

Lees ook: Tennisster Demi Schuurs wisselde (wéér) van dubbelpartner: ‘In het circuit lijkt het wel een stoelendans’

Begin dit jaar besloot Schuurs afscheid te nemen van haar eerdere dubbelpartner Chan Hao-Ching uit Taiwan. Met Chan verloor Schuurs de eerste twee duels van dit jaar, in Doha en Dubai, waarna ze concludeerden dat de combinatie niet liep zoals gehoopt.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee