Twitteraccount Geert Wilders geschorst

 © ANP / ANP

Het Twitteraccount van PVV-leider Geert Wilders is geschorst.

RedactieBron: ANP

Dat bevestigt hij na berichten van de rechtse websites De Dagelijkse Standaard en NieuwNieuws en een aantal tweets daarover van meerdere PVV-Kamerleden.

Wilders laat weten dat Twitter zijn account „tijdelijk beperkt” heeft vanwege tweets die hij heeft verstuurd. Het gaat in het bijzonder om een tweet van Wilders gericht aan de Pakistaanse premier Shehbaz Sharif. Daarin heeft de PVV-leider het onder andere over de vele doodsbedreigingen die hij krijgt van moslims in Pakistan.

In beroep

Wilders meldt dat als hij bepaalde tweets verwijdert dat hij zijn account binnen 12 uur weer terugkrijgt. Hij is echter bij Twitter in beroep gegaan, omdat het socialemediabedrijf eerst aan Wilders meldde dat de betreffende tweet niet in strijd was met de regels, maar daar later op terugkwam. Daardoor blijft zijn account geschorst tot een uitspraak is gedaan.

Wanneer die uitspraak er komt, is niet bekend. Wilders hoopte dat het binnen twee dagen was, maar zegt dat het inmiddels al langer duurt.

Lees ook: Werkstraffen voor met de dood bedreigen van Wilders

De laatste tweet van Wilders was op woensdag 20 april. Twitter was vooralsnog niet bereikbaar voor commentaar.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal