Springruiter Greve Nederlands kampioen na foutloze finale, Sanne Thijssen pakt brons

Sanne Thijssen op archiefbeeld. © ANP / AFP

Sevenum -

Willem Greve heeft voor het eerst in zijn carrière de Nederlandse titel bij de springruiters veroverd.

RedactieBron: ANP

De ruiter uit Markelo verdiende het goud op het NK in Deurne na een foutloze derde proef op zijn hengst Highway TN op het NK in Deurne. Bart Bles (El Rocco) won het zilver en Sanne Thijssen uit Sevenum (Hi There) het brons.

Jack Ansems begon als leider aan het laatste onderdeel en hij had de titel voor het grijpen, maar hij maakte met zijn merrie Fliere Fluiter twee springfouten in het finaleparcours. Ansems zakte naar de vijfde plaats, net achter nummer vier Jur Vrieling (Long John Silver 3).

Lees ook: Rising star Thijssen kent slechte dag op Indoor Brabant, twijfelt over WK later dit jaar: ‘Ik weet niet of dat nog kan, dan is het misschien wel klaar’

„Eindelijk lukt het. Ik heb er al zo vaak dichtbij gezeten. Ik was er zelf gebrand op om hier te winnen”, zei Greve. „Dit is mijn eerste keer op het podium en dan gelijk op de hoogste trede. Highway TN is een crack van een paard waar ik veel tijd in heb geïnvesteerd. Alles valt hier op zijn plek. Hij wint heel veel. Hoe hij hier in het kampioenschap is gegroeid, is echt abnormaal. Ik ben hier superblij mee.”

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal