Sanne Thijssen pakt brons op NK voor springruiters

Sanne Thijssen. © ANP

Sanne Thijsssen uit Sevenum is er niet in geslaagd de Nederlandse titel bij het nationaal kampioenschap voor springruiters in Deurne te bemachtigen. De Limburgse amazone eindigde als derde.

Redactie

Willem Greve veroverde voor het eerst in zijn carrière de Nederlandse titel. De ruiter uit Markelo verdiende het goud na een foutloze derde proef op zijn hengst Highway TN. Bart Bles (El Rocco) won het zilver en Thijssen (Hi There) het brons.

De 23-jarige Thijssen is al een grote naam in de springsport. Ze maakt deel uit van het olympisch kader en won vorig jaar het prestigieuze CHIO in Rotterdam.

Jack Ansems begon als leider aan het laatste onderdeel en hij had de titel voor het grijpen, maar hij maakte met zijn merrie Fliere Fluiter twee springfouten in het finaleparcours. Ansems zakte naar de vijfde plaats, net achter nummer vier Jur Vrieling (Long John Silver 3).

„Eindelijk lukt het. Ik heb er al zo vaak dichtbij gezeten. Ik was er zelf gebrand op om hier te winnen”, zei Greve. „Dit is mijn eerste keer op het podium en dan gelijk op de hoogste trede. Highway TN is een crack van een paard waar ik veel tijd in heb geïnvesteerd. Alles valt hier op zijn plek. Hij wint heel veel. Hoe hij hier in het kampioenschap is gegroeid, is echt abnormaal. Ik ben hier superblij mee.”

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal