Bryan Linssen is klaar voor Marseille: ‘Wij kunnen van iedereen winnen’

Sinisterra heeft Feyenoord diep in blessuretijd de zege bezorgd.  © anp

rotterdam -

Als dit de generale is voor de halve finale tegen Olympique Marseille, dan tekenen Feyenoord-coach Arne Slot en het Legioen ervoor. De tegenstander, FC Utrecht in dit geval, kapot spelen en op de valreep de winnende goal (2-1) met een kolkende Kuip.

Die zege was vanzelfsprekend nodig om grip te houden op de derde plaats in de eredivisie, maar verder stond alles al in het teken van Olympique Marseille. In Rotterdam spreken ze nergens anders meer over.

Trainer Slot, die een gat in de lucht sprong met zijn staf na de winnende goal van Luis Sinisterra in de 97ste minuut, vertelt dat hij het onderwerp Marseille niet weg heeft willen houden bij zijn spelersgroep. „Natuurlijk praten ze er over en dat vind ik ook goed. Maar om lekker naar die halve finale toe te gaan moesten ze deze wedstrijd wel eerst winnen”, aldus Slot.

Bryan Linssen in de achtervolging op Adam Maher. © ANP

Feyenoord moest diep gaan om het gat met achtervolger FC Twente op drie punten te houden. Cyriel Dessers en Bryan Linssen kregen tegen het taaie FC Utrecht allebei een basisplaats, iets wat zelden voorkomt.

Linssen hoopt dat hij donderdag ook weer mag beginnen. „Wij spelen onze tegenstanders echt helemaal kapot en daarom verdienen we het ook om in de laatste minuut nog te scoren”, zegt de Limburger. „Het was niet bepaald onze beste eerste helft, maar als je dan ziet hoe we als ploeg maar doorgaan na rust. Dat is knap. Niemand houdt zich in en dat moet je ook niet doen. Iedereen wil de halve finale meemaken want het wordt misschien wel de mooiste wedstrijd uit je carrière. Voor mij zeker. Als je je gaat sparen, raak je juist geblesseerd. Als je in deze fase moet afhaken en donderdag niet haalt is dat een nachtmerrie”, doelde hij op ploeggenoot Marco Senesi, die er tegen Utrecht geblesseerd af moest en Marseille misschien mist.

Voor het hele elftal was het slot van het duel met FC Utrecht dankzij de positieve afloop doping voor deze Europese week. Linssen: „Dit was gewoon hartstikke vet. We gaan elke keer tot het gaatje en wij weten dat we van iedereen kunnen winnen. Hier, met een volle Kuip en deze supporters, moeten we gaan genieten en er alles aan doen om Marseille te verslaan.”

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal