De voordelen van het uitbesteden van linkbuilding aan een SEO-bureau


 

 © Pixabay.

Een goede SEO-strategie bestaat uit verschillende aspecten. Een van de belangrijkste onderdelen hiervan is linkbuilding; links op externe domeinen die doorverwijzen naar jouw website. Deze externe verwijzingen naar je website verhogen de autoriteit van je site, wat er op zijn beurt weer voor zorgt dat je beter vindbaar wordt via de zoekmachine. Dit komt omdat autoriteit een van de belangrijkste rankingfactoren is. Het is dus belangrijk om domeinen te vinden waar je blogs mag plaatsen met links die naar jouw website doorverwijzen als je hoog in de zoekresultaten wilt komen. Je kan uiteraard zelf op zoek gaan naar geschikte domeinen, maar in veel gevallen loont het om je linkbuilding uit te besteden aan een gespecialiseerd SEO-bureau. In dit blog lees je waarom je linkbuilding neerleggen bij een SEO Bureau een goede stap is.

Blauwe Monsters

Het is vrijwel onmogelijk om zelf het grote netwerk op te bouwen dat je nodig hebt om een goede linkbuilding-strategie te implementeren. Het verkrijgen van zo’n netwerk kost tijd en energie, die je vervolgens niet in je primaire werkzaamheden kan steken.

Groot netwerkVeel SEO-bureaus hebben een groot netwerk op het vlak van externe webdomeinen. Je linkbuilding uitbesteden aan zo’n SEO-bureau betekent dat je altijd de beschikking hebt tot hun uitgebreide netwerk voor linkbuilding. Je hoeft dus zelf niet meer te zoeken naar webdomeinen waar je teksten met links naar je website mag plaatsen. Dat scheelt tijd en dus geld!

Wat is linkbuilding?Wat is linkbuilding nu precies en wat maakt het zo belangrijk binnen de SEO-strategie? Linkbuilding is het plaatsen van links naar je webpagina’s op externe webdomeinen. Hierdoor verhoog je de autoriteit van je website. Je kan het vergelijken met een situatie waarin je meerdere mensen vraagt of er nog een goede film in de bioscoop draait. Als vijf personen zeggen dat de nieuwste James Bond-film absoluut het kijken waard is, ben je sneller geneigd om een kaartje voor de film te kopen. Op het moment dat vijftien mensen zeggen dat je zeker naar de laatste film over 007 moet gaan, neemt de kans dat je deze film gaat kijken nog verder toe. Hetzelfde principe geldt voor Google en Linkbuilding: hoe meer links (aanbevelingen) naar jouw website (de film) er zijn vanaf externe domeinen (de personen die de aanbeveling doen), hoe hoger de autoriteit is die Google aan jouw website toekent. Dit zorgt vervolgens voor een grotere kans om hoog in de zoekresultaten te komen bij zoektermen die relevant zijn voor jouw bedrijf.

Uitgewerkte linkbuilding-strategieHet grote aantal externe domeinen die het SEO-bureau tot zijn beschikking heeft, helpt bovendien om een gedegen linkbuilding-strategie op te zetten. Het gaat bij linkbuilding namelijk niet alleen om kwantiteit, maar ook om kwaliteit: de domeinen die doorlinken naar jouw website moeten voldoende kwaliteit bevatten en relevant zijn. Goede SEO-bureaus kunnen met behulp van hun grote netwerk een doordachte linkbuilding-strategie opzetten waarin zowel aandacht is voor het aantal linkbuilding domeinen als linkbuilding op kwalitatief hoogwaardige en relevante domeinen.

Inzichtelijke resultatenEen SEO-bureau voert niet alleen de linkbuilding-activiteiten uit maar toont ook de resultaten van zijn inspanningen. Aan de hand van handige tools als SEMrush, Majestic en AHrefs maakt het SEO-bureau voor jou inzichtelijk hoe ze werken aan een hogere positie in de zoekresultaten van Google. Via periodieke updates laat het bedrijf de voortgang en resultaten van de linkbuilding-activiteiten zien. Zo profiteer je naast het grote netwerk van het SEO-bureau ook van hun expertise en de tools die ze gebruiken.

Focus op je eigen werkzaamhedenEen ander belangrijk voordeel van het uitbesteden van je linkbuilding is dat je de tijd en energie die je niet steekt in linkbuilding-activiteiten kan besteden aan de primaire werkzaamheden van je bedrijf. Zo kun jij je volledig focussen op waar je goed in bent en wat je leuk vindt, terwijl het SEO-bureau op de achtergrond zorgt dat je beter vindbaar wordt via Google!