Allemaal naar Almere: De stad, uitstapjes, PCR testen en meer

Print
Allemaal naar Almere: De stad, uitstapjes, PCR testen en meer

Afbeelding: Pexels.com.

Vergeleken met andere steden is Almere relatief nieuw. Dit laat sommige mensen die een dagje weg willen onterecht denken dat er in Almere niks te beleven is. Gelukkig is niks minder waar. Hier lees je alles over de stad, wat je er kunt doen en over PCR testen in Almere.

Allemaal naar Almere
Almere is een stad in de provincie Flevoland in Nederland. De provincie Flevoland is in 1986 officieel erkend als onze twaalfde provincie. Dit gebeurde natuurlijk nadat het land dat vroeger de Zuiderzee was ingepolderd werd. Almere is een van de jongste steden van Nederland en telt iets meer dan 200.000 inwoners. En dat is best bijzonder, gezien Almere Lelystad, de hoofdstad van Flevoland, dus al ver voorbij is als het op het inwonersaantal aankomt. Dit biedt tegelijkertijd een hoop mogelijkheden. Almere groeit als jonge stad namelijk met de tijd mee.

Architectuur in Almere
Wat deze jonge stad dus zo bijzonder maakt is niet zijn eeuwenoude geschiedenis, maar juist de verfrissende architectuur. De prachtige bouwwerken in Almere alleen al maken de stad erg de moeite waard om te bezoeken. Hierbij kun je denken aan bouwwerken zoals je die ziet in Almere Centrum of de huizen in de ecologische buitenwijk De Buitenkans. Juist doordat Almere zo jong is, is er dus genoeg potentie voor zelfexpressie! Mocht je hier meer over willen weten, is het dan ook goed mogelijk om aan te sluiten bij een wandeling waarbij je langs alle highlights in Almere loopt.

Winkelen in Almere Centrum
De opvallende gebouwen in Almere Centrum zijn overigens niet de enige reden dat deze plaats zo populair is. Als je van shoppen houdt zal je je hier helemaal thuis voelen. Het centrum van Almere heeft namelijk meer dan 400 winkels. Als je toch niet zo van shoppen houdt, maar toch alle mooie plekken in het centrum wilt zien kun je je altijd nog aansluiten bij een stadswandeling. Zo weet je zeker dat je in deze stad, waar alles opvalt niks over het hoofd ziet.

Almere uit en de natuur in
Als je nu meerdere dagen in Almere bent, of gewoon even tot rust wilt komen na je tijd in het bruisende centrum van Almere, kan je gerust even Almere uit. Tussen Almere en Lelystad in ligt namelijk een bekend moerasgebied. De Oostvaardersplassen is een erg groot gebied, waarvan niet alles toegankelijk is voor het publiek. Dat komt namelijk doordat daar kuddes wilde dieren voorkomen. Gelukkig kun je hier nog steeds op veel plekken wél genieten van de natuur. Check dus van tevoren goed waar je heen kunt en kom helemaal tot rust in de natuur buiten Almere.

Zonnen op het Almeerderstrand
Wat je in de eerste instantie niet van de polder zou verwachten, is dat je er ook nog eens goed kunt zonnen in de zomer. Gelukkig is dat en meer goed mogelijk op het Almeerderstrand. Je kunt zowel op het strand zitten of de schaduw van de bomen in het gras opzoeken. Daarnaast kan je er ook nog eens een hapje of een drankje doen bij een strandpaviljoen. Bij een warme zomerdag kun je zelfs een verfrissende duik nemen in het water. Zo kom je in deze stad dus ook goed de zomer door.

De Floriade Expo van 2022
Als je er snel genoeg bij bent kun je vanaf nu ook een half jaar lang de Floriade Expo van 2022 in Almere bezoeken. Deze tijdelijke expositie loopt namelijk maar tot 9 oktober 2022. Deze keer staat de expo geheel in het teken van Growing Green Cities en kun je verschillende oplossingen en ideeën omtrent duurzaamheid en het leven in steden bekijken. Deze wereldtuinbouwtentoonstelling had niet beter bij Almere kunnen passen. Deze stad heeft namelijk ruimte genoeg voor verschillende duurzame initiatieven en groeit gestaag met de tijd mee.

PCR testen in Almere
Tenslotte is het altijd belangrijk te onthouden dat veiligheid voorop staat. Als je van plan bent om een uitstapje naar Almere of een andere stad te maken, kun je dit het beste veilig doen. Dit kan onder andere door een PCR test Almere te boeken. Een PCR test kun je boeken bij een testaanbieder en kan in de meeste grote steden eenvoudig online geregeld worden. Zo kun je met volle teugen en in veiligheid genieten van Almere en alles eromheen!