Nieuw seizoen College Tour begint met 408.000 kijkers

Presentator Twan Huys. © ANP

Het nieuwe seizoen van College Tour is zondagavond van start gegaan met 408.000 kijkers. Het NPO 2-programma staat daarmee volgens Stichting KijkOnderzoek op de 24e plek in de top 25 van best bekeken programma’s van de dag.

Redactie

De aflevering waarin Tim Hofman werd ondervraagd door Twan Huys en studenten over onder meer de aflevering van zijn onlineserie BOOS over de misstanden bij The Voice of Holland, trok iets meer kijkers dan de meeste uitzendingen van vorig seizoen. Die reeks leverde gemiddeld zo rond de 300.000 kijkers op.

Holleeder

Dat was een lager aantal dan de jaren daarvoor. Toen lag het gemiddelde net boven de 500.000. Wel fluctueerden de cijfers vaker. De best bekeken aflevering ooit is het gesprek met Heineken-ontvoerder Willem Holleeder in oktober 2012. Daar keken meer dan 1,4 miljoen mensen naar.

Lees ook: Twan Huys: ‘Ik kijk iedere dag op Funda naar huisjes in Zuid-Limburg’

Boer zoekt Vrouw was zondag weer de winnaar van de dag. Ruim 2,8 miljoen mensen keken naar het programma op NPO 1.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal