Sint Servaasbasiliek heeft zijn eigen bier: ‘Servaoske’

Het Servaoske is te koop bij negen cafés rond het Vrijthof en aan de balie van de Schatkamer in de Servaasbasiliek. 

Het Servaoske is te koop bij negen cafés rond het Vrijthof en aan de balie van de Schatkamer in de Servaasbasiliek. © Stadsbrouwerij Maastricht

Maastricht -

De Sint Servaasbasiliek heeft samen met een aantal horecaondernemers op het Vrijthof een eigen bier ontwikkeld, en zondag 24 april gepresenteerd.

Redactie

Het biertje, Servaoske, is gebrouwen door de Stadsbrouwerij Maastricht. Het blonde bier met een alcoholpercentage van 5,5 procent wordt geleverd in flesjes van 33 centiliter. Een passend glas is ontworpen door Lucien Fransen.

„De Sint Servaasbasiliek en de Vrijthofondernemers zijn goede buren van elkaar”, aldus pastoor-deken John Dautzenberg bij de lancering. „Net als deze ondernemers wil de Servaas ook gastvrijheid uitdragen. De presentatie past goed als activiteit in de meimaand, in Maastricht ook wel de Servaasmaand genoemd.”

Het eerste nieuwe brouwsel is door het kerkbestuur en Dautzenberg samen met Henri Hochstenbag van café de Vogelstuys, Loek Rekko van restaurant Luster en Tom de Lepper van Stadsbrouwerij Maastricht genuttigd.

De flesjes zijn koop bij horecazaken aan het Vrijthof. Ook is het bier te koop aan de balie van de Schatkamer in de basiliek.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee