Lintje voor advocaat die gedupeerden toeslagenaffaire bijstaat

 

 © ANP / ANP

Eva González Pérez, de advocate die veel slachtoffers van de toeslagenaffaire bijstaat in hun strijd tegen de overheid, heeft dinsdag een koninklijke onderscheiding gekregen.

RedactieBron: ANP

De advocate uit Eindhoven mag zich voortaan Ridder in de Orde van Oranje-Nassau noemen.

Lees ook: Ombudsmannen: schiet op met herstelregelingen toeslagenaffaire

González Pérez werkt bij advocatenkantoor Trias in Helmond en staat tientallen gedupeerden van de toeslagenaffaire bij. In deze affaire zijn duizenden ouders door de overheid onterecht als fraudeur bestempeld en zo in de schulden terechtgekomen. De advocate is ook als getuige onder ede gehoord door een commissie van Tweede Kamerleden die de toeslagenaffaire onderzocht.

Willeke Ravenna uit Capelle aan den IJssel, die gedupeerde ouders heeft geholpen, kreeg dinsdag eveneens een lintje. Ook zij is voortaan ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Ravenna onthulde in 2013 gesjoemel bij het kinderdagverblijf in Capelle aan den IJssel waar zij werkte. De eigenaar had jarenlang op naam van ouders toeslagen voor kinderopvang aangevraagd en liet het geld rechtstreeks op zijn eigen rekening storten. Meer dan honderd gezinnen werden hier slachtoffer van. De ouders wisten van niets, hadden ook niets met de fraude te maken, maar moesten wel tienduizenden euro’s terugbetalen.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee