Aangeboden door Gemeente Brunssum

Brunssumse leerlingen helpen de natuur met 60 vrolijke vogelhuisjes

Leerlingen van basisschool Benjamin in Brunssum knutselden in de afgelopen weken 60 vrolijke vogelhuisjes in elkaar. Ze hangen nu, op tijd voor het broedseizoen, in evenveel bomen in de omgeving van de school. Zodat, in de woorden van één van de kinderen, „de vogels daarin kunnen wonen, en eitjes kunnen leggen...”

gemeente Brunssum

De Benjamin is een gereformeerde basisschool. Vanuit dit geloof leert de school de kinderen dat we goed moeten omgaan met onze aarde. Hoe gaan we verspilling tegen en laten aan de volgende generaties een schone, mooie aarde na? Dat zijn vragen die niet alleen in het klaslokaal spelen. Ze spelen ook thuis, op straat. En soms, zoals in dit geval, in de bomen om ons heen.

Vogels zijn belangrijkDus mochten de kinderen aan de slag met vogelhuisjes. Zodat de vogels een veilig plekje vinden om eitjes te leggen. Ook kregen de kinderen speciale lessen over de natuur en over de vogels. Zo leerden ze hoe belangrijk vogels zijn voor de natuur. En waarom vogels het steeds moeilijker hebben in ons land.

Zoals één van de leerkrachten het uitlegde: „Wat we hopen is dat de kinderen zien dat het belangrijk is dat je vogels helpt. Niet alleen nu met het broeden, maar ook als het winter is, dat je ze voert”.

Het project werd ondersteund door de gemeente Brunssum en door Betere Buren die de 60 vogelhuisjes leverde aan de school. Daar werden ze door de kinderen van verschillende klassen voorzien van vrolijke kleuren voordat ze werden opgehangen in bomen in de wijk Treebeek en in het Emmapark.