Nieuw record voor Goede Doelenweek Peel en Maas: collecte levert ruim 155.000 euro op

 © organisatie Goede Doelen Week Peel en Maas

Panningen -

De Goede Doelenweek in Peel en Maas heeft een recordbedrag van 155.225 euro opgeleverd. Dat is bijna 6000 euro meer dan vorig jaar.

Marcel van Lier

Het is de hoogste opbrengst sinds de start van de gezamenlijke collecte voor landelijke goede doelen in 2016. Het resultaat is des te opmerkelijk omdat de vorige editie nog maar zeven maanden geleden plaatsvond. In Helden werd het meeste geld opgehaald: 26.000 euro. Daarna volgden Panningen met 25.750 euro, Maasbree (25.000 euro) en Meijel (22.000 euro).

Om doneren gemakkelijker te maken en omdat mensen tegenwoordig minder contant geld in huis hebben, wordt in steeds meer dorpen de mogelijkheid geboden om met een QR-code of automatische incasso te betalen. In Panningen maakte 40% van de donateurs hier gebruik van. In Maasbree wordt zelfs driekwart van de giften betaald via incasso.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal