Kwalitaria Brusselse Poort in Maastricht failliet

Kwalitaria Brusselse Poort in Maastricht failliet

Afbeelding: ANP XTRA

Maastricht -

De rechtbank Limburg heeft dinsdag het faillissement voor Cafetaria Brusselse Poort bv in Maastricht uitgesproken. Dit fastfoodrestaurant was actief onder de naam Kwalitaria Brusselse Poort.

Op de website meldt het bedrijf dat de zaak tijdelijk gesloten is, maar spreekt de directie van de franchiseketen tevens de hoop uit op korte termijn weer te kunnen heropenen. Volgens curator Aertssen van Thuispartners in Maastricht hebben zich tot nu toe echter nog geen gegadigden voor een doorstart gemeld.

„Deze zaak opende eind 2019 haar deuren en kwam door de maatregelen omtrent de coronapandemie in de financiële problemen,” aldus Aertssen. „Het restaurant was te jong om al een gedegen klantenkring te hebben, waardoor er tijdens de lockdowns te weinig bestellingen plaatsvonden. Tevens kwam de eigenaar niet in aanmerking voor steunpakketten. In ieder geval twee medewerkers hebben het faillissement aangevraagd omdat het salaris niet werd uitbetaald.”

Hoeveel personeelsleden er exact nog in dienst waren, kon de curator dinsdagmiddag niet met zekerheid zeggen.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee