Twitter draait schorsing Wilders terug en biedt excuses aan

 © ANP

Twitter heeft de schorsing van het account van Geert Wilders teruggedraaid.

RedactieBron: ANP

Het platform heeft de PVV-leider laten weten dat hij geen grenzen heeft overschreden en dat het een fout heeft gemaakt. Het bedrijf biedt ook excuses aan, blijkt uit een screenshot dat Wilders zelf heeft gedeeld.

Lees ook: Twitteraccount Geert Wilders geschorst

„Ik ben er weer!”, twitterde Wilders dinsdag aan het eind van de middag. Niet veel eerder had hij nog laten weten dat hij in beroep was gegaan tegen zijn schorsing en niets had gehoord. Hij vond dat het beoordelingsproces nodeloos lang had geduurd, maar heeft uiteindelijk dus wel gelijk gekregen.

Wilders kon tijdelijk niet bij zijn account vanwege een tweet over de premier van Pakistan. „Ons ondersteuningsteam heeft uw account onderzocht en het lijkt erop dat we een fout hebben gemaakt”, staat in het bericht van Twitter dat de PVV’er gedeeld heeft. „We hebben vastgesteld dat er geen sprake is van een overtreden en hebben uw account volledig hersteld.”

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal