Maastricht Running Festival in 2023 naar de binnenstad

De toen nog Groen Loper Run geheten editie van 2021, met Tom Dumoulin als één van de deelnemers.

De toen nog Groen Loper Run geheten editie van 2021, met Tom Dumoulin als één van de deelnemers. © Archieffoto Johannes Timmermans

Maastricht -

Het Maastricht Running Festival, tot dit jaar bekend als de Groene Loper Run, wordt volgend jaar op 14 mei gehouden in de binnenstad van Maastricht.

Redactie

Wedstrijddirecteur Rob Frambach wil met verplaatsing naar de binnenstad concurreren met grote hardloopwedstrijden in het gehele land. Hij is ervan overtuigd dat het Maastricht Running Festival kan uitgroeien tot een begrip binnen de hardloopwereld. „Dankzij de unieke, snelle parcoursen waarop ieder jaar opnieuw persoonlijke records verbroken worden.”

Nieuw record

De vierde editie telde op paasmaandag 1300 deelnemers. Met de tijd van 1 uur, 8 minuten en 16 seconden vestigde de Belg Amaury Paquet een nieuw record op de halve marathon. Hij verbrak het vorige record op de halve marathon van Ricardo Floris met bijna één minuut. Tommy Kinders en Roger Smeets kwamen als tweede en derde over de meet.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee