Amalia hoopt ‘komende maanden’ iets te zeggen over studie

Prinses Amalia hoopt dat ze „de komende maanden” meer bekend kan maken over de studie die ze gaat volgen. © ANP

Maastricht -

Prinses Amalia hoopt dat ze „de komende maanden” meer bekend kan maken over de studie die ze gaat volgen. „Het is nog een beetje spannend”, vertelt de 18-jarige prinses tijdens Koningsdag in Maastricht.

Redactie

Op de vraag of ze wellicht in Maastricht gaat studeren, heeft Amalia nog geen antwoord. „Nou, dat weten we nog niet, het is nog een beetje spannend. Ik hoop de volgende maanden iets te kunnen zeggen en een keuze te kunnen maken.” Ze zei erbij dat ze het een prachtige stad vindt.

Het afgelopen jaar heeft Amalia een tussenjaar ingelast waarin ze zich vooral richt op vrijwilligerswerk, bijvoorbeeld bij het Oranje Fonds. „Vooral dingen die mij echt hebben geholpen een stapje verder te komen, creatieve en leerzame dingen”, zegt ze daarover.

Lees ook: Prinses Amalia ziet af van uitkering tijdens studietijd

Afgelopen zomer behaalde de kroonprinses haar gymnasiumdiploma. Ze is blij dat ze in haar tussenjaar de nodige privacy heeft gekregen, omdat ze in de toekomst behoorlijk in de spotlight zal komen te staan. „Ik zal eraan moeten wennen.”

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal