Willem-Alexander bedankt Limburg voor ‘onvergetelijke’ Koningsdag

 

 © ANP

Maastricht -

Koning Willem-Alexander heeft iedereen in Limburg bedankt voor een „onvergetelijke” Koningsdag.

Redactie

Rond 13.15 uur zat het programma voor de koninklijke familie in Maastricht er na ruim twee uur op. In zijn woord van dank schonk de koning ook kort aandacht aan de coronacrisis, de overstroming in Limburg en de situatie in Oekraïne.

„Twee jaar lang heeft dit in het vat gezeten. Wat in het vat zit, is niet verzuurd”, begon de koning zijn verhaal. „Twee lange jaren van individueel coronaleed en collectief chagrijn. Twee lange jaren waarin Limburg keihard geraakt is door de coronacrisis en ook nog een watersnoodramp over zich heen kreeg.”

„Wij zijn intens dankbaar dat we dit in vrede kunnen vieren, in de wetenschap dat een paar honderd kilometer verderop in Oekraïne die arme mensen vrijheid niet gegeven is”, zei de koning.

De koninklijke familie vierde Koningsdag dit jaar in Maastricht, waar het bezoek eigenlijk in 2020 al zou plaatsvinden. Het was de eerste keer in twee jaar dat de verjaardag van de koning, die dit jaar 55 werd, weer zonder coronamaatregelen werd georganiseerd. Onder anderen André Rieu en Rowwen Hèze vierden zijn verjaardag mee.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee